Sionismin keinot Palestiinassa vähissä

Sionismin keinot Palestiinassa vähissä

Suunnitteilla lopullinen ratkaisu Abbasin siunauksella

 

Täydellisessä umpikujassa ovat sionismin ja palestiinalaisen porvariston keinot eristää Hamas kansasta ja kaapata valta myös Gazassa. Kaistaleen asukkaat on pakotettu elämään pitkän aikaa ilman ruokaa, sähköä, sairaaloita tai kattoa pään päällä. Yksi keinoista on ollut Abbasin aseellinen vallankaappaus mutta siihen osallistuneet Fatahin voimat kukistettiin ennätysajassa. Nyt Israelin valtio on ryhtynyt raakalaismaisiin pommituksiin ja siviilien sekä lasten silmittömiin murhiin.Joukkokostotoimetkaan eivät pystyneet lannistamaan Gazan kansaa, joka edelleen rakentaa kotitekoisia raketteja ja hyökkää Israelin puolelle samalla voimalla kuin ennen.
“Israelilla on edessä enää kaksi vaihtoehtoa. Sen joko pitäisi miehittää Gaza uudestaan tai neuvotella Hamasin kanssa”. Tähän johtopäätökseen tuli Nahum Barnea Yediot Aharonot -lehdessä julkaistussa artikkelissaan (1).

Lehti toteaa, että Gaza ei ole verrattavissa Libanoniin eikä Hamas Hizbollahiin. Libanonista on voitu lähteä, mutta Palestiinasta pois lähteminen olisi kuin tappion tunnustamista. Kahdeksan ja puolen verisen kuukauden jälkeen Israel on tienhaarassa. Palestiinalaisten näännyttäminen ja pommittaminen ei ole vähentänyt vastarintaa, vaan viimeksi mainittu on päinvastoin kiihtynyt. Nyt on aika joko istua Hamasin kanssa samaan pöytään tai hyökätä sinne, miehittää kaistalee ja “toteuttaa lopullinen ratkaisu”. Jos sionismi ryhtyy eliminoimaan fyysisesti koko väestön tai osan siitä, se ottaa samalla riskit tällaisen toiminnan seurauksista. Uhkaukset palestiinalaisten holokaustista ovat arkipäivää tämän päivän Israelissa.

Israelin varapuolustusministeri Matan Vilnai on pätevin kyseisestä suuremman mittakaavan holokaustin kannattajista. Ministeri lausui uhkauksensa viime perjantaina (29.2.) Israelin armeijan radiossa. Uhkaukset levitti sen jälkeen Haarez -lehti ympäri maailmaa. Siihen asti holokaust -sanaa oli käytetty ainoastaan Hitlerin juutalaisten joukkomurhaa kuvailtaessa.

Alkanut hyökkäys Gazaan on toistaiseksi pysynyt pommien ja ohjusten aiheuttamien uhojen tasolla. Palestiinalaisten terveysministeriön mukaan, uhreista 70 prosenttia on naispuolisia siviilejä tai lapsia. Ennen kun Israelin kansalaiset joutuivat poistumaan Gazasta, kaistale on ollut miehitettynä 38 vuoden ajan. Pelkkä miehitys ei pysty tukahduttamaan vastarintaa, siihen tarvitaan perusteellisempia katastrofeja. Näin ollen, Vilnain logiikalla (2) holokausti on Gazassa jo alkanut.

Abbasin kortti pelattuEnnen sionismin ryhtymistä “lopulliseen ratkaisuun” yritettiin vielä kerran käyttää Abbasin kortti loppuun saakka. Jos vallankaappaus (3) on onnistunut Länsirannalla miksi sitä ei yrittäisi vielä kerran Gazassakin. Vanity Fair -julkaisu paljasti huippusalaisia asiakirjoja, joiden mukaan amerikkalaiset tukivat Fatahia, ja lietsoivat sisällissotaa palestiinalaisten leirillä pyrkimyksessään kaataa Hamasin hallitus Gazassa. Lehden mainitsemat seikat vahvistivat niin amerikkalaiset kuin palestiinalaisetkin lähteet.

Lehden mukaan suunnitelmaa tukivat USA:n liittolaishallitukset alueella, joiden vastuulla Fatahin vallankaappajien koulutus, rahoittaminen ja varustaminen on ollut. Egypti, Jordania, Saudi Arabia ja Arabiemiraatit ovat olleet osa vallankaappaussuunnitelmaa, jonka laatijoina olivat itse Bush ja Rice sekä sotahaukka Elliot Abrams. Kaikkien piti alkaa kansannousulla Gazassa, minkä jälkeen peliin puuttuisivat arabieliitin rahoittamat Fatahin palkkasoturit.

Näiden tehtävä oli astua kapinan johtoon. Kansalaisten näännyttäminen on ollut yksi kapinan lietsomiseen tähtäävä seikka. Abbasin ei tarvitsisi muuta tehdä kuin ottaa hänelle annettava valta, joka todellisuudessa kuuluu vuonna 2006 murskaenemmistöllä vaalit voittaneelle Hamasille. Olennainen lenkki vallankaappauksessa on ollut Mohammed Dahlan, Fatahin johtaja Gazassa. Artikkelin mukaan itse Dahlan oli Bushin valittu mies. Bush on kehunut häntä “hyvänä ja vakaana johtajana”. Kolme kertaa Bushin tavanneen Dahlanin piti tehdä likainen työ Gazassa. Abbasin lisäksi myös Dahlan koko ajan tiesi mitä sionismin sorto yritti tavoitella. Uuskonservatiivi David Wurmserin mukaan Hamasilla ei ollut tarkoitus vallata Gazaa mutta Fatahin vallankaappaus pakotti sitä ryhtymään siihen.

MielenosoituksetHizbollahin kannattajia osoitti mieltään Israelin ja Libanonin vastaisella rajalla protestina sionismin hyökkäykselle (4). Muutamien satojen mielenosoittajien protesti sai amerikkalaisen sotalaivueen, torpedoveneen hävittäjä Cole johdolla lähestymään Libanonin rantaviivaa (5). Kun sionismi on suorittamassa verilöylyjään, Israelia ei saa häiritä mielenosoituksilla eri maissa. Syyria syytti Yhdysvaltoja sodan laajenemiseen pyrkimyksistä ja Saudi Arabia ja Kuwait kehottivat kansalaisiaan lähtemään Libanonista.

Mieltä osoitettiin myös Israelin pääkaupungissa. “Valtiolla ja hallituksella, joka murhaa lapsia, ei ole oikeutta olemassaoloon” huusivat Israelin kansalaiset Tel Avivissa (6). Tämä oli pääiskulause protesteissa viime päivien verilöylyä ja holokaust -lausuntoja vastaan. Satoja israelilaisia vasemmistolaisia osoitti mieltään Tel Avivissa puolustusministeriön edessä sionistiarmeijan rikoksia vastaan. Vaikka mielenosoittajien lukumäärä ei ollut valtava, silti se sai sionistieliitin vapisemaan. Israelin oikeistolainen kansanedustaja Effie Eitam uhkaili karkottaa Gazaan kaikki israelilaiset sotatoimia vastustavat aktivistit. Sionismin ja imperialismin pelko on merkki heikkoudesta historiallisen kriisin seurauksena.

__6.3.2006

__Dimitris Mizaras

Lähteet:

(1) Israel can either reoccupy Gaza or talk with Hamas; there’s no other way

Israel prepara un holocausto

(2) Matan Vilnai threatens Palestinians with a bigger holocaust

(3) The Gaza Bombshell

(4) Στους δρόμους η Χεζμπολάχ, αντιδράσεις και από Συρία

(5) Washington deploys warships off the coast of Lebanon

(6) Un Estado y un gobierno que asesinan niños no tienen derecho a existir

This entry was posted in Artikkelit, ulkomaat, Lähi-itä. Bookmark the permalink.