Vappumanifesti 2011

Marxilainen Työväenliitto

Työläiset, työttömät, eläkeläiset, nuoret

Tänä vuonna vietämme vappua erittäin epävakaissa olosuhteissa. Vaalien jälkeen kansa on antanut poliittiselle eliitille selkeän viestin. Kansa ei uskonut keskustapuolueen satuja siitä, että on oppinut aikaisemmista virheistään. Edellinen hallitus on rahalla ostettu porukka. Kaikki vanhan järjestelmän asioita hoitaneet puolueet hävisivät vaalit. Voitto kanavoitui äärioikeistolle, ei siksi, että kansasta olisi tullut äärioikeistolainen tai rasisti, vaan siksi että haluttiin rangaista muut.

Globalisaation aikana ja erityisesti kapitalistisen järjestelmän ollessaan kuolemantuskassaan Suomi ei voi olla mikään lintukoto. Suomi on osa maailmanlaajuista kapitalistista järjestelmää, joka romahti vuonna 2007. Kaikki yritykset pelastaa järjestelmän eri osa-alueita – kuten esim. pankit – ovat epäonnistuneet. Eletään kokonaisten valtioiden (Kreikka, Irlanti, Portugali) ja valtiokompleksien (EU) vararikon aikaa. Kapitalismin pelastamiseksi poliittinen eliitti kaikkialla pyrkii maksattamaan kriisinsä työtätekevien, työttömien, eläkeläisten ja opiskelijoiden kustannuksella. Kun palkkaleikkauksien kautta Etelä-Euroopassa työväenluokka on ammennettu kuiviin, maksumieheksi kapitalistien kriisille kutsutaan rikkaampien ja vähemmän epävakaiden maiden kansoja.

Tämä ei ole meidän kriisimme, siksi emme suostu maksumieheksi. Osoitamme solidaarisuutta muiden maiden työläisiä kohti muulla tavalla kuin siirtämällä verorahojamme niiden maiden pääomapiirien ja pankkien taskuun. Ko. piirit on oltava yhteinen vihollisemme. Paitsi epäoikeudenmukainen ja epäinhimillinen, kapitalistinen järjestelmä on myös vaarallinen. Vuosikausia maksamamme eläkemaksut eivät ole missään tallessa. Nämä on investoitu kapitalismin kasinoihin, niillä on pelattu. Nyt halutaan pidentää eläkeikää.

Myös Suomessa julkinen talous on alijäämäinen. Ulkomaanvelka ei ole Etelä-Euroopan tasoa, mutta se on kasvamassa vauhdilla. Suomessa on käynnissä hallitusneuvottelut, ja siinä kaikki vakuuttaa, että hallitusohjelma ratkaisee meneekö joku puolue hallitukseen vai ei. Hallitusohjelma on kuitenkin tehty ennen vaaleja virkamiesten toimesta.

Kapitalismin maailmanlaajuinen kriisi heijastuu Suomeen välittömästi reaaliajassa. Samat pimeät projektit, mitä kokeillaan muualla, seuraavana päivänä vaaditaan meiltäkin. Neljä vuotta vuoden 2007 romahduksen jälkeen hajaannusvoimat EU:ssa on viemässä voiton integraatiolta. Raha- ja päätösvallan keskittäminen EU:ssa on kriisistä johtuvan pakon sanelema, eikä joku vapaiden valtioiden vapaaehtoinen yhdentyminen. Pelastamalla konkurssivaltioita Saksa yrittää pelastaa omia pankkejaan. Suomi on vaadittu näihin talkoisiin mukaan. Edellinen hallitus on lupautunut auliisti.

Mutta nyt kansa on Suomessa ilmoittanut toistaiseksi rauhanomaisesti tahtonsa, joka on seuraava: tällainen EI enää käy. Nyt halutaan siihen muutos. Meidän tulee vastustaa myös äärioikeiston vahvistumista. Nyt kiukku kanavoitui ulos vahvistamalla Perussuomalaisten rivit. Kun nämä kääntävät takkinsa ja purjehtivat vaalihäviäjä Kokoomuksen ja EU:n kurssia, kansan vastarinta löytää muita militantimpia muotoja.

– Valmistautukaa ja järjestäytykää suuria taisteluja varten

– Kieltäytykää kriisin maksusta

– Pankkijärjestelmä on sosialisoitava ilman rahallista korvausta. Pankit on asetettava työväenluokan järjestöjen valvonnan alle asetettavan keskuspankin alaisuuteen

– Raskas teollisuus, energian tuotanto ja televiestintä on sosialisoitava ja kontrolloitava työväen toimesta

– Konkurssiin menevät ja väkensä irtisanovat firmat otettava yhteiskunnan haltuun. Irtisanomisten kieltäminen

– Työaikaa lyhennettävä niin, että töitä riittää kaikille ilman palkkatason laskua. Minimipalkka ja –eläke 1500 euroon

– Talous on suunniteltava. Osuuskuntatoimintaa on tuettava. Suuret markettiketjut sosialisoitava

– Kaikille ilmainen julkinen terveydenhuolto, koulutus ja joukkoliikenne

– On taisteltava:

* Porvariston vallan kumoamisen puolesta

* EU:n hajottamisesta ja Euroopan sosialististen valtioiden federaation puolesta

* Naton hajottamisesta

* Kaikki miehitysjoukot pois sotapesäkkeistä

This entry was posted in Kannanotot, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.