Yksi, kaksi, monta Tahrir-aukiota

Yli viikon ajan espanjalaiset mielenosoittajat ovat leiriytyneet monien kaupunkien keskustoissa. Joka päivä samaan aikaan väki vetäytyy minuutin hiljaisuuteen, joka päättyy samaan leikkimieliseen toteamukseen: ”Älkää puhuko kovaa! Etteivät kreikkalaiset herää”. Tänään kreikkalaiset heräsivät ja seurasivat espanjalaisten esimerkkiä.

Kymmeniätuhansia ateenalaisia asettui keskiviikkona Ateenan Syntagma –aukiolle parlamenttitalon eteen. Suuttuneiden kansalaisten liikkeitä on perustettu myös Thessalonikissa, mutta muissakin kaupungissa. Kansankokouksissa kreikkalaiset huutavat: ”Olemme täällä, olemme hereillä”. Toiset taas kyselevät: ”Mitä kello on?”, jolloin toiset vastaavat: ”On korkein aika hallituksen lähteä”.

Espanjan malliin tämänkään liikehdinnän takana ei ole puolueita eikä ammattiliittoja. Mielenosoittajat korostavat tapahtumien rauhanomaista luonnetta.

25.5.2011

Dimitris Mizaras

Video 1

video 2

video 3

video 4

kuvia 1

Kuvia 2

This entry was posted in Artikkelit, ulkomaat, EU, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.