Tovereiden pidätykset Turkissa

Turkissa on pidätetty Yksi DIP:n jäsen (Vallankumouksellinen Työväenpuolue, CRFI:n jäsen) ja neljä Sosialistisen nuorisoliiton jäsentä. Syytteet tällä kertaa eivät ole kuten tavallisesti osallistumisesta aseellisiin hyökkäyksiin, vaan siitä, että osallistuivat Taskimin aukiolla kapinan puhkeamiseen johtaneeseen liikehdintään. Veljesjärjestömme viestissä Turkista lukee:

Hyvät toverit!

Noitavainot kaikkia kansannousuun osallistuneita vastaan jatkuvat. Lokakuun 2. päivänä poliisi kävi Antalyan DIP:n johtoon kuuluvan toveri Mustafa Cihan Yilmazin kotona. Cihan on myös opiskelijaliikkeen yksi johtavia aktivisteja omassa yliopistossaan. Hänet pidätettiin ja vietiin Antalyan poliisin terrorismin vastaiselle osastolle. Samalla menetelmällä pidätettiin Sosialistisen Nuorisoliiton neljä muuta jäsentä.

Lokakuun 4. päivänä kaikki toverit kuulusteltiin ja julistettiin vangittavaksi. Koska heitä vastaan ei ole minkäänlaista todistusaineistoa, mihin syytteet voisi nojata, päättelemme, että vangitsemiset on poliittinen teko, joka tähtää kapinan tukahduttamiseen.

Ergoganin (AKP) hallitus ja sen oikeudenkäynti erehtyvät pahan kerran. Me taistelemme Cihanin ja kapinan kaikkien muidenkin vangittujen vapauttamiseksi! Me taistelemme kunnes paljastetaan kaikkien väkivallasta ja loukkaantumisista vastuussa olevien nimet. Ja vieläpä jatkamme taistelua työväenvallan perustamiseen asti.!

Vapautta Cihanille ja kaikille muille kapinan pidätetyille!

Toverillisin terveisin

DIP, 5. lokakuuta 2013

.

Marxilainen Työväenliitto lähetti seuraavan solidaarisuusviestin:

.

Hyvät toverit

Marxilainen Työväenliitto, CRFI:n jaosto Suomessa, tuomitsemme syvästi toveri Mustafa Cihan Yilkmazin ja muiden aktivistien törkeän vangitsemisen ja vaadimme heidän välitöntä vapauttamistaan.

Eläköön työväenluokan ja nuorison kansannousu Turkissa!

Eläköön DIP!

10.10.2013


This entry was posted in Aasia, Kannanotot. Bookmark the permalink.