Nuoriso tapaa Ateenassa

Vallankumouksellisen nuorison järjestö (OEN) järjestää Ateenassa kansainvälisen nuorisotapahtuman viikonloppuna tammikuun 18. ja 19. päivinä.

Planeettamme jokaisessa kolkassa nuoriso on läsnä yhteiskunnallisten taistelujen ja luokkabarrikadien etulinjassa. Kapitalismin romahdus vuonna 2008 on sytyttänyt vastarinnan tulet, ja ympäri maailmaa nuoriso puolustaa elämäänsä tältä orastavalta katastrofilta – aina Kreikan vuoden 2008 joulukuun kapinasta Espanjan Puerta del Solin protesteihin ja siitä arabivallanku- mouksiin ja lopulta kesäkuun 2013 kansannousuun Turkissa.

Kaksipäiväiseen tapahtumaan on kutsuttu vallankumouksellisen vasemmiston nuorisojärjestöjä Kreikasta, Turkista, Italiasta, Pohjois-Afrikasta, Venäjältä ja Balkanin maista.

Tapahtuman tavoitteena on herättää laajaa keskustelua liikehdinnän tähänastisista tuloksista ja näköaloista, jotka avautuvat meidän edessämme lähitulevaisuuden taisteluissa. Epäonnistuessaan ratkaisemaan kriisinsä kapitalistit tuhoavat kaikkien elämän. Nuorison tehtävänä on yhdessä työväenluokan kanssa valmistella ja organisoida maailmanvallankumous.

Tästä näkökulmasta katsottuna kymmenen vuotta perustamisensa jälkeen OEN pyrkii eteenpäin merkittävällä harppauksella, joka ei voi olla kuin kansainvälinen ja internationalistinen tapahtuma työttömyyttä, sortoa, imperialismia ja nationalismia vastaan.

Työväen Mielipide n:o 38

This entry was posted in Artikkelit, kotimaa. Bookmark the permalink.