Kansainvälinen solidaarisuusvetoomus

head2560

* USA, Nato, EU, Natsit: Näpit irti Ukrainan kansalta!
* Yhtenäisen, itsenäisen ja sosialistisen Ukrainan puolesta!

Imperialistinen Yhdysvaltain Obaman hallinto ja Nato käynnistävät EU:n tuella sotaa itäisen Ukrainan proletaarisia keskuksia vastaan. Ne ovat komentaneet heidän sätkynukkensa Kiovassa lähettämään sotajoukkoja, panssarivaunuja sekä helikoptereita yhdessä Svobodan ja Oikean sektorin fasististen iskujoukkojen kanssa murskatakseen työväenluokan kapinan ja paikallisten massojen vastarinnan imperialistisen “väliaikaishallituksen” humpuukidiktaattoreita, oligarkkeja ja natseja vastaan.

Operaation käynnistämisen aattona CIA:n johtaja John Brennan matkusti Kiovaan ilmeisesti valvoakseen sotilasrepression kampanjaa. Valkoisen Talon lehdistötilaisuudessa kävi ilmi, että hän hoputti julkisesti Ukrainaa “lain ja järjestyksen” saavuttamiseksi. Hallitseva luokka tarvitsee nopeasti kapitalismin viidakon barbaarista “lakia” ja järjestystä määrätäkseen sosiaalikannibalismin toimenpiteitä, jotka ovat IMF:n vaatimusten mukaisia, Ukrainan muuttamiseksi USA:n ja EU:n siirtomaaksi.

Kuolleiden ja haavoittuneiden lukumäärä Kaakkois-Ukrainassa kasvaa. Alueella ei ole vain sankarillinen kansan vastarinta, joka taistelee takaisin aggressiota vastaan. Hyökkäys on synnyttänyt myös veljeyttä Ukrainan armeijan joukkojen ja kansan välillä, kun sotilaat kieltäytyvät murhaamasta naisia ja lapsia ja siirtyvät kansan puolelle.

Naton sponsoroima aggressio itäisessä Ukrainassa muodostaa verisen veljessodan uhan sekä Ukrainan ja Venäjän kansoille, että Itä- ja Länsi-Euroopan kansoille ja maailman rauhalle. Meidän on pysäytettävä heidät työväen ja kansanliikkeiden kansainvälisellä mobilisaatiolla.

Vähintäkään luottamusta salaiselle diplomatialle niin USA:n, EU:n, Venäjän tai Ukrainan hallitsijoiden välillä ei voi osoittaa. Diplomatia toimii savuverhona geopolitiiselle juonittelulle. Neuvotteluissa imperialistien ja oligarkien välillä kyse on kilpailusta kansojen hinnasta ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Geneven sopimus 17. huhtikuuta on ensisijaisesti poliittinen ja tähtää siihen, että Donbassin alueen työläisten kapina riisutaan aseista. Kapina on julistettu “laittomaksi”, samaan aikaan kun natsien Oikean sektorin ja Svobodan jengit on integroitu Kiovan hallitukseen ja ovat jo osa “laillista” Ukrainan poliisin ja miliisin puitteita. Kumpikaan niistä, ei Kreml eikä oligarkit, vaan yksinomaan työväenluokka on todellinen Ukrainan työläisten luokkaliittolainen.

Kohtalomme ovat kytköksissä toisiinsa, ja meidän on otettava ne käsiimme. Meidän tulee taistella yhdessä yhteisiä vihollisia vastaan, jotka ovat: USA:n ja Naton imperialismi, sodanlietsojat IMF ja EU sekä niiden ankarat säästösuunnitelmat, oligarkit kaikilla entisillä Neuvostoliiton alueilla, joita ruokkii ukrainalainen ja venäläinen nationalismi, etninen viha ja antisemitismin ja fasismin uusi nousu.

Niin sanotut toukokuun 25. päivän eurovaalit ovat kuvottava petos, koska ne käydään laittoman diktaattorimaisen järjestelmän alla, joka syntyi vallankaappauksen seurauksena, joka nosti valtaan panssarivaunujen uhalla oligarkien ja natsien koalitiohallituksen. Vaadimme näiden “vaalien” boikotointia.

Oligarkimafian valeneuvosto (Verhovna Rada), joka on äänekkäästi osoittanut suosiotaan Mariupolin murhia kohtaan, on hajotettava välittömästi. Kaikkialla täytyy muodostaa työväenneuvostoja, ja vaaliehdokkaita on esitettävä uudelle todelliselle Verkhova Radalle yhtenäisessä, itsenäisessä ja sosialistisessa Ukrainassa, jossa hallitsee työväen ja kansan neuvostot eikä seteliselkärankaiset gangsterit Washingtonista, Berliinistä tai Brysselistä käsin.

Kutsumme kaikki työväenjärjestöt, -puolueet ja kansalaisliikkeet vastarintaan vapautumisen puolesta ympäri maailmaa, mobilisoimaan kiireesti liikehdintää kaikenlaisin keinoin (mielenosoituksia, plakaattikulkueita, kokouksia, lentolehtisiä jne.) pysäyttääksemme rikollisen sotilasaggression Kaakkois-Ukrainan kansaa vastaan.

Erityisesti Euroopassa ja USA:ssa me emme saa unohtaa, että päävihollinen on meidän lähellämme: sama hallitseva luokka Euroopassa ja Amerikassa haluaa alistaa Ukrainan, ja kaikki muutkin entisen Neuvostoliiton alueet siirtomaiksi hallitsevan luokan intresseille, vaikka nämä jo näkevät nälkää jatkuvien säästötoimien ja joukkotyöttömyyden ansiosta. Me kaikki olemme ukrainalaisia!

Tehkäämme tulevasta vappupäivästä 2014 kansainvälinen Solidaarisuuspäivä Ukrainan työväenluokalle; omistavan luokan diktatuuria puolustavaa Kiovan hallintoa – ja sen lännen isäntiä vastaan!

Kuulkaamme jokainen meistä meidän omaa ääntämme, kansainvälisen työväenluokan ääntä:
¡No pasaran! Rauha kansoille – Valta työväenneuvostoille!

huhtikuun 18. 2014

This entry was posted in Artikkelit, ulkomaat, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.