Suomen asema muuttuvassa geopoliittisessa tilanteessa ja fasismin vaara

Mantereemme ja koko maailmankin niin taloudelliset kuin geopoliittiset vanhat tasapainot ovat umpikujassa. Yli 20 vuotta NL:a ja itäistä Eurooppaa järisyttäneiden muutosten jälkeen ihmiskunta on jälleen kerran aseellisen vastakkainasettelun edessä. Kapitalismin systeemikriisi lännessä on yhä ratkaisematon kahdeksatta vuotta sen alkamisesta. Prosessin todennäköisin näköala on euroalueen hajoaminen ja EU:n keskipakovoimien lopullinen voitto.

Kapitalismi ei onnistunut yhdistämään maanosaamme, ei kahden maailmansodan eikä rauhanomaisen integraatioprosessin kautta. Poliittisten linjaviivojen puute on umpikuja, josta esiin nousee hirvittävällä tavalla äärioikeisto ja eri sorttisia fasistisia ideologioita ja liikkeitä. Edessämme avautuu varustelukilpailu ja sotilasliittojen määräämät uudet doktriinit.
Mitkä ovat Suomen poliittisten linjausten vaihtoehdot tässä synkässä ympäristössä? Onko vastakkainasettelu valtioiden tai johtajien välisiä kiistoja vai jokaisessa maassa eliitin sekä työväenluokan välillä? Miten fasismin vaaraa voisimme torjua omassa maassamme? Näihin kysymyksiin yritämme vastata Suomen Sosiaalifoorumissa alustuksen ja keskustelun kautta.

Tervetuloa.

Järjestää:
Marxilainen Työväenliitto
Vihreä Puolue

Alustaa:
Dimitris Mizaras

This entry was posted in Etusivu, Polttopisteessä, Tiedotteet. Bookmark the permalink.