Marxilaisen Työväenliiton VIII järjestökokous pidetty 7.-9.4.2017

Marxilaisen Työväenliiton vuotuinen järjestökokous on pidetty Iittalan kupeessa 7.-9.4.2017. MTL:n VIII järjestökokous tapahtui Lokakuun vallankumouksen satavuotis-juhlavuonna. Vuoden 1917 marraskuussa saatettiin rappeutunut kapitalistinen järjestelmä hautaan ja alkoi siirtyminen kohti yleismaailmaista luokatonta yh­teiskuntaa, yleisinhimillistä libertaarista kommunismia.  Sata vuotta myöhemmin ihmiskunta elää ja kokee samaa tarvetta, joka teki lokakuun vallankumouksen välttämättömäksi ja akuutiksi. MTL:n järjestökokous oli omistettu Lokakuun vallankumouksen 100-vuotismerkkipäivälle.

Järjestelmän globaalikriisi on järisyttämässä kymmenettä vuotta kapitalismia, joka kuolemankouristuksissaan levit­tää kauhua ja barbariaa ympäri maailmaa. Kaikki tähän asti vallinneet taloudelliset, sosiaaliset ja poliittiset tasapainot järkkyvät niin maailmanlaajuisesti kuin jokaisessa maassa erikseen. Imperialistiset antagonismit kärjistyvät vaarallisesti. Nationalismin hirviö näyttää meille taas rumaa naamaansa. Valtioiden suvereniteettia raiskataan mielivaltaisesti, kaupunkeja muutetaan raunioiksi ja kokonaisia kansakuntia pakotetaan pakolaisuuden tielle, jota toisaalta on tukittu sähköaidoilla. Pakolaisia pakotetaan keskitysleireille, jos ovat onnekkaita ja pystyvät pelastautumaan aallokoista, nälästä, janosta ja paikallisten rasismista. Paikalliset konfliktit ja imperialistiset sodat uhkaavat muuttua maailmansodaksi, mikä tuhoaisi koko sivilisaation planeetal­lamme.

VIII järjestökokouksen asiakirja sisältää seuraavaa:

– Järjestökokoukselle lähetetyt kansainväliset tervehdykset

– Järjestökokouksen kannanotto: EI TURVAPAIKANHAKIJOIDEN KARKOTUKSILLE

Lokakuun vuosi: Maailman taloudellisen ja geopoliittisen kriisin katsaus

– Suomi historiallisten suuntien risteyskohdan keskellä

 

 

 

This entry was posted in Kannanotot, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.