Turku Ilman Natseja 18.8.2019

Osallistuimme Turku Ilman Natseja- tapahtumaan, johon osallistui yli 500 ihmistä; lapsia, opiskelijoita, eläkeläisiä.. kaikenikäisiä työläisiä tuli vastustamaan fasismia ja äärioikeiston pyrkimystä normalisoida vastenmielistä agendaansa Turun puukotuksen varjolla. Haluamme myös painottaa vallankumouksellisen työväenorganisaation rakentamisen merkitystä fasismin kukistamisessa.

“Ei natseja Turkuun!, Ei natseja minnekään!”

Lentolehtisemme, jota jaoimme mielenosoituksessa:

  1. Protofasistiset tendenssit ovat nousussa Euroopassa: Le Pen Ranskassa, Kultainen Aamunkoitto Kreikassa, AfD Saksassa, Vapauspuolue Itävallassa, Ruotsidemokraatit, Perussuomalaiset, Orbanin hallitus Unkarissa, PiS Puolassa ja Salvini Italiassa..
  2. Tämä on osa maailmanlaajuista kehitystä: Trumpista Duterteen Filippiineillä, Intian Modista Erdoganiin Turkissa ja Bolsonarioon Brasiliassa. Uusi ”ruskea aalto” vavisuttaa maailmaa. Kapitalismin ja demokratian yhteys oli jo ennestään heikko ja nyt se särkyy rytisten. Maailma on astumassa barbariaan.
  3. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun olemme tässä tilanteessa. Ei ole yllätys, että juuri kuten ensimmäinen fasismin aalto alkoi 1930-luvun laman aikana, tämänhetkinen fasismin nousu alkoi Kolmannen suurlaman myötä.
  4. Fasismi on barbarismin muoto, jonka nostattaa tietyssä kehitysvaiheessa oleva kapitalismi. Se on ilmentymä siitä, että ratkaisua kapitalistisen järjestelmän kriisiin ei ole olemassa kapitalistisen järjestelmän sisällä. Kriisiin, joka voidaan ratkaista vain sosiaalisen vallankumouksen kautta. Siksi kapitalismi tarvitsee fasismia, hajottamaan työväenluokkaa ja tukahduttamaan kansan vastarintaa.
  5. Sotatalous on imperialistisen kapitalismin näkökulmasta normaalia bisnestä. Järjestelmän tullessa syvään kriisiin, se kasvaa uusiin sfääreihin; EU-maat kasvattavat sotatarviketeollisuuttaan ja USA vastikään kasvatti puolustusbudjettiaan. Ne eivät ole yksin tässä kuumeisessa varustelukierteessä, jossa valtiot kautta maailman laittavat enemmän ja enemmän armeijan menoihin. Ei ole myöskään mikään ihme, että Venäjän- ja Kiinanvastaista hysteriaa lietsotaan mediassa.
  6. Fasismi on hyökkäys demokratiaa ja työväen organisaatioita vastaan. Kolmas suurlama ei ole vain antanut kasvupohjan nouseville taantumuksellisille ja fasistisille liikkeille, vaan myös nostattanut massiivisia sosiaalisia levottomuuksia. Fasistien kunnia-asiana on hajottaa kaikki työväenluokan organisaatiot ja mitätöidä pitkillä taisteluilla saavutetut oikeudet.
  7. Järjestäytynyt työväenluokka on paras vastavoima barbarialle, joka uhkaa maailmaa täysimittaisella katastrofilla. Niin kauan kun työväenluokka säilyttää tahdonvoimansa, se tulee vääjäämättä nousemaan potentiaaliseksi uhaksi nationalismille, rasismille, sodalle ja joukkotuholle.
  8. Vasemmisto on omaksunut liberaalin agendan ja identiteettipolitiikan. Luokkakantaisuus on hylätty, ja tilalle otettu vaatimus omaksua liberaali maailmankuva. Jotkut ”kommunistiset” liikkeet ovat jopa integroituneet EU:n rakenteisiin. Tämä pako yhteiskuntaluokasta alkoi Neuvostoliiton hajottua, kun laajamittaisin hyökkäys työväen oikeuksia ja saavutuksia kohtaan oli käynnissä.
  9. Tämä ”salonkikelpoinen” post-leninistisyys dominoi vasemmiston politiikkaa maailmassa. Muutamin poikkeuksin ”demareista vasemmalla” oleva vasemmisto on hylännyt kaiken vakavasti otettavan, systemaattisen ja tinkimättömän politiikan porvaristoa, kasvavaa eriarvoistumista ja fasismia vastaan. Uusliberalismin ja kurjuuden vastustuksesta on tullut natsien aluetta. Luokkakonflikti ei pysähdy, vaikka vasemmisto pysähtyy!
  10. Tarvitsemme leninistisiä puolueita, jotka ovat poliittisesti vallankumouksellisia marxilaisia ja yhteiskunnallisesti luokkatietoinen työväen etujoukko omassa maassaan. Meidän tulee tuoda yhteen kaikkien kansojen voima ja rakentaa Internationaali.
This entry was posted in Artikkelit, kotimaa. Bookmark the permalink.