400 lasta sotaa paossa ilman huoltajaa etsivät kotia

Kreikka. Siellä on EU:n eteläraja, ja myös tuhansia ihmisiä, jotka ovat paenneet sotaa kolmannesta maailmasta. Heillä on perheitä, joilla on pieniä lapsia ja vauvoja, mutta myös noin 400 lasta joilla ei ole mitään perhettä, ei toivoa eikä tulevaisuutta.

Euroopan maat, mukaan luettuna Suomi, ovat velvollisia myöntämään turvapaikan näille lapsille, jos mielivät kutsua itseään sivistyneiksi maiksi. Kyse on pienistä lapsista, joille on kehittynyt jo 10-vuotiaina psyykkisiä ongelmia ja joilla on itsetuhoisia taipumuksia. Pääsyy on post-traumaattinen shokki, joka johtuu siitä kaikesta mitä he ovat käyneet läpi – ensin sota ja nyt se, miten heitä kohdellaan Morian pakolaisleirillä.

Viime viikolla Moria Lesboksen saarella, paloi poroksi kahdesti! Kreikan konservatiivihallituksen ja sen fasististen tukijoiden suunnitelma on pystyttää uusi ‘hot spot’ uuteen paikkaan samalle saarelle, tai vielä “parempi” olisi lähettää kaikki pakolaiset hylätylle saarelle, ilman ihmisiä ja suojaa, keskelle Egeianmerta. Tuo paikka olisi sama, johon sotilasdiktatuuri lähetti kommunisteja kidutettaviksi ja murhattaviksi 50-luvulta lähtien melkein 30 vuotta, pois Kreikan ja Euroopan “laillisten” kansalaisten sivistyneistä silmistä. Vastikään, kun Euroopan sisäasioista vastaavalta komissaarilta Ylva Johansonilta kysyttiin pakolaisten siirtämisestä hot spoteista muualle Eurooppaan, hän vastasi että Kreikan pitää anoa sitä.

Kreikan hallitus ei sitä tule tekemään, koska, kuten Euroopan petostentorjuntaviraston OLAF:in tutkimus Kreikan EU:ta saamasta rahallisesta tuesta osoittaa, vain 30% näistä rahoista menee ‘pakolaisten elämän kehittämiseen’ ja loput katoavat jäljettömiin. Tähän mennessä Kreikka on ottanut EU:lta 1,69 miljardia ja tänä vuonna vielä 700 miljoonaa euroa lisää.

Suomen reaktio tähän oli julistaa huolehtivansa yhdestätoista näistä 400 huoltajattomasta lapsesta. Nämä lapset eivät pyydä almuja, vaan uutta kotimaata, koulutusta ja rakastavia perheitä. On hullua ja alhaista, että Suomen kaltainen lapsirakas maa tarjoaa vain 11 tenavalle oikeuden aloittaa uusi elämä. Onko tämä kaikki, mitä tämä maa voi heidän vuokseen tehdä?

Hävittäkää kaikki pakolais-keskitysleirit!

Vaadimme turvapaikkaa kaikille sotaa pakeneville! Vaadimme, että heidät järjestetään niihin maihin, joissa he haluavat aloittaa uuden elämän!

Antakaa kaikille 400:lle lapselle oikea elämä! Antakaa lapsillemme mahdollisuudet, jotka kaikki tämän planeetan lapset ansaitsevat!

Ole hiljaa, kun lapset nukkuvat, ei silloin he ovat tuskissaan!

This entry was posted in Kannanotot. Bookmark the permalink.