Näpit irti Suomen ja Ruotsin kurdiväestöstä!

«Meidät on myyty Turkille Natojäsenyydestä», sanoi Amineh Kakabave, Ruotsalainen naiskansanedustaja. Vastaavia kommentteja on kuulunut Suomenkin kurdiväestöstä. Turkki on antanut listan kurdeista, joiden karkoittamista Turkkiin se vaatii. Molemmat maat ovat hyväksyneet Turkin vaatimukset.

Nämä ihmiset ovat suurimmaksi osaksi Suomen tai Ruotsin kansalaisia tai heillä on turvapaikka. Nämä asiat ovat olleet “pyhiä” Fennoskandian maissa. Nyt joka ikinen demokraattinen oikeus on suuressa vaarassa. Kuten viime viikolla pidetyssä Rakovski Keskuksen konferenssissa todettiin, puolueettomuuden aika on ohi. Elämme maailmanlaajuiset vastakkainasettelun aikaa, jossa jokainen maa joutuu “valitsemaan” puolensa ja ottamaan aktiivisen roolin tässä konfrontaatiossa. Varsinkin Suomea tullaan käyttämään uutena NATO:n linnakkeena Venäjää vastaan.

MTL tuomitsee Suomen ja Ruotsin johdon, joka on alistunut Turkin ja Naton vaatimuksiin ja pettänyt kurdilaiset asukkaansa ja lupaa jatkaa taistelua heidän oikeuksiensa puolesta ja taistella Naton verisistä projekteista irtautumiseksi. MTL vetoaa radikaaleihin ja vallankumouksellisiin voimiin ja yksilöihin Fennoskandiassa ja muissa Baltian maissa yhdistää voimansa ja työväen ja proletariaatin yhtenäisyydellä taistella Naton hävittämiseksi ja kapitalistisen tuotantotavan hävittämiseksi ja sosialistisen yhteiskunnan rakentamiseksi.

 

29/6/2022

MTL:n puolesta

Dimitris Mizaras

puheenjohtaja

This entry was posted in EU, Lähi-itä. Bookmark the permalink.