Raamattu, ‘lapsellinen kirja’

Vähemmän tunnettu Einsteinin kirje on huutokaupattu Lontoossa 170 000 punnan hintaan. Siinä suuri tiedemies kuvailee jumalan käsitettä ihmisen heikkouden tuotteeksi ja luokittelee raamatun “lapselliseksi kirjaksi”.

Kirje on saksan kielellä 3. tammikuuta 1954 kirjoitettu ja osoitettu Eric Gutkindille. Hän oli aikaisemmin lähettänyt Einsteinille yhden kopion kirjastaan “Valitse elämä: biblinen kutsu kapinoimaan”. Einstein vastasi, että raamattu on kunnioitettavien, joskin alkukantaisten ihmisten kirjoittama.

Einstein: “Juutalaisuus, niin kuin muutkin uskonnot, ovat minusta kokoelma lapsellisia ennakkoluuloja”.

Kirje on ollut yksityisten keräilijöiden omistuksessa ja sen aitous on todistettu.

.

.

Associated Press, Guardian

This entry was posted in Artikkelit, ulkomaat, EU. Bookmark the permalink.