New Yorkissa nähdään nälkää

Vuosina 2003-2007 elintarvikkeiden hinnat Yhdysvalloissa nousivat 15 prosenttia. Sen seurauksena noin 3,1 miljoonalla New Yorkin asukkaalla oli vaikeuksia hankkia ruokaa viime vuonna. Luku vastaa 40 prosenttia suurkaupungin väestöstä, sanotaan New Yorkin ruokapankin tekemässä tutkimuksessa.


Ruoan hinnankorotusten vaikutukset koskettavat nykyään 52 prosenttia suurempaa ihmismäärää vuoden 2003 tilanteeseen verrattuna. Bronxin kaupunginosan espanjankielisistä asukkaista puolet vastasi, että viime vuonna he eivät joka päivä onnistuneet hankkimaan ruokaa.

Sen lisäksi vuoden 2007 toukokuusta ruoan hinta nousi vielä 5,8 prosentilla. Kallis ruoka koskee myös keskiluokan paremmin toimeentulevia kerrostumia. Yli 75 000 dollaria vuodessa ansaitsevista joka viides kertoi vaikeuksista ruoan hankinnassa. Saman ongelman edessä on myös kolmannes yliopistoista vastavalmistuneista. Luvut ovat kolminkertaiset vuoden 2003 vastaaviin lukuihin nähden

Ruokapankin tutkimus tehdään ensimmäistä kertaa. Pankin johtaja Luci Cambrera korosti, että ruoan lisäksi newyorkilaisia rasittavat vuokrien ja öljyn hinnan nousu.

APE/Ranska

This entry was posted in Artikkelit, ulkomaat, USA. Bookmark the permalink.