Kreikan kansannousu jatkuu

Huolimatta siitä että jouluna oli suhteellisen rauhallista, uutta ruutia nakattiin Kreikan kapinan liekkeihin kun kapitalistiset sorto- ja riistovoimat tekivät uuden rikoksen: jouluaatonaaton yönä kun militantti ammattiyhdistysaktiivi maahanmuuttajataustainen työläinen Kostadina Kuneva oli palaamassa kotiinsa, palkatut murhaajat hyökkäsivät hänen kimppuunsa ja heittivät hänen päälleen rikkihappoa. Hän menetti välittömästi toisen silmänsä, happo sunteli hänen kasvonsa, ja nyt hän taistelee hengestään Ateenan Evangelismos-sairaalassa.

Kostadina on maahanmuuttajataustainen työläinen Bulgariasta ja PEKOP:in (Attikan Siivoojien ja Kodinhenkilöstön Liitto) pääsihteeri joka organisoi siivoojina työskenteleviä maahanmuuttajanaisia. Konstadina johti taistelua OIKOMET-yhtiötä vastaan, jonka omistaa Nikitas Oikonomakis (kapitalistijohtaja, joka joka on johtavassa asemassa “sosialistisessa” PASOK-puolueessa) joka vuokraa siivoojaryhmiä julkisen alan palveluille, etunenässä HSAP, Ateena-Piraeus- metron vanhin osa. OIKOMET kieltäytyi maksamasta työntekijöille “joulupakettia”, joulupäivien täydentävää palkkaa, joka on tähän asti ollut lakisääteinen. Kostadina Kuneva kieltäytyi luovuttamasta ja johto yritti ensin pelotella häntä ensin erottamalla hänen äitinsä ja sitten kaikenlaisilla fyysisillä uhkauksilla.

Rikollinen hyökkäys rikkihapolla oli etukäteen suunniteltu hyökkäys ei vain Kostadinaa vaan kaikkia maahanmuuttajatyöläisiä kohtaan, jotka taistelevat superriistoa vastaan, ja pienessäkin mittakaavassa oli luokkataistelu-tradeunionistien joukossa joka osallistui GSEE:n päämajan valtaukseen. Hänen liittonsa ja “moottoripyörälähettipojat” (joiden sihteeri on Kyriakos Moutidis EEK:sta) ovat kaksi ammattiliittoa jotka virallisesti ottivat osaa ammattiliittobyrokratian palatsin kolmipäiväiseen valtaukseen ja valtauksen puolustamiseen; vaatien yleislakkoa ja kaikkien Alexis Grigoropouloksen murhan jälkeisessä kansannousussa pidätettyjen vapauttamista.

Protestina taistelusisareemme ja toveriimme Konstadina Kunevaan kohdistunutta murhanhimoista hyökkäystä vastaan radikaalit työläiset, nuoret valtasivat HSAP:n (metrolinja, jossa hän työskenteli) päämajan Omoniassa, keskisessä Kreikassa ja sarjasta solidaarisuustoimia päätettiin yleiskokouksessa.

Jos haluat/-te osoittaa solidaarisuutta Konstadina Kunevalle, hänen liittonsta e-mail on : pekop1999@gmail.com ja heidän nettisivunsa löytyvät osoitteesta http://www.pekop.formyjob.net (välittäkää ystävällisesti solidaarisuusviestit myös meille, osoitteeseen eek@ath.forthnet.gr ).

Huomenna HSAP:n valtauksen yleiskokous järjestää marssin Ateenassa solidaarisuudessa Kostadinalle. Samana päivänä, joulukuun 28. militantit työläiset protestoivat kaduilla kauppojen sunnustaiaukioloa vastaan, joka tähän asti on ollut kielletty. Sitä varten perustetaan lakkovahtiblokkauksia.

Joten kaoottisellakin tavalla, kansannousu poliisin sortoa vastaan Alexixin murhan jälkeen avartaa taistelut koskemaan sekä kreikkalaisia että maahanmuuttajatyöläisiä riistoa vastaan sekä kapitalistijohtajien terroria vastaan.

December 27, 2008
____Savas Michael

This entry was posted in Artikkelit, ulkomaat, EU, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.