Tehkää loppu Gazan kansan teurastuksesta

Marxilainen Työväenliitto
__Kannanotto 29.12.2008

 

350 kuollutta ja 1200 haavoittunutta ihmistä, raunioita kaikkialla, täysiä sairaaloita ilman lääkkeitä, ilman siteitä, ilman sähköä, ilman ruokaa. Julkiset rakennukset; Gazan satama, yliopisto, yksi moskeija ja monet koulut ovat maan tasalla hetkellä, jolloin sionismin murhaajat ilmoittavat kyynisesti, että tämä on vasta alkua. Parasta aikaa pansarivaunut ryhmittäytyvät Gazan rajalla, valmiina maahyökkäykseen. Toimittajilta Gazaan pääsy on kielletty.

Marxilainen Työväenliitto tuomitsee sionismin barbaarista palestiinalaisten kansanmurhaa. Sen lisäksi tuomitsemme kaikkia niitä, jotka ovat kansanmurhan takana, ennen muita USA:n imperialismia ja Saksan Merkeliä, jotka näkevät, että yksinomaan hamas on syypää palestiinalaisten kärsimyksiin. Tuomittava on myös ns. kansainvälisen yhteisön tekopyhyys, jossa vaaditaan molempia osapuolia lopettamaan väkivalta. Tähän kategoriaan kuuluvat EU, Venäjä, suurin osa arabialaisporvariston eliitistä ja jopa Abbas. Ainoastaan Iran, Syyria ja Hesbollah osoittavat sormellä Israelia.

Israelin motiivit ovat alhaisia ja raukkamaisia. Konkurssin partaalla oleva valtio elää Libanonin sodan tappion ja korruptioskandaalien seurauksena poliittisessa tyhjiössä. Ennenaikaisissa vaaleissa kadima –puolue ja pääministerin pallille tähtäävä Livni yrittävät nostaa kannatuslukujaan esittämällä kovanaamaa  kansalleen. Samalla käytetään hyväksi poliittista tyhjiötä Yhdyvalloissa, ja helpotetaan uuden presidentin asemaa, joka heti virkaansa aloittaessaan joutuu valmiiden kuvioiden eteen. Gazan teurastus on sionismin kosto fiaskosotaretkestä Libanonissa 2006. Viime vuosina Gazan kansa on joutunut elämään ankarien talouspakotteiden alla. Puolitoista miljoonaa ihmistä elää suurella keskitysleirillä eristettynä ilmasta, maasta ja merestä. Palestiinalaiset maksavat tällä tavoin kovaa hintaa siitä, että äänestivät hamasia rehellisissä vaaleissa.

Mittavia solidaarisuusmielenosoituksia järjestetään yhtä aikaa ympäri maailmaa. Ennen muuta länsirannalla on alkamassa uusi intifada miehittäjiä ja Abbasin nukkehallitusta vastaan. Libanonissa koolla oli kymmeniätuhansia ihmisiä valmiina tulemaan palestiinalaisten avuksi. Egyptissä mielenosoitukset pakottivat maan eliitin avaamaan uudestaan Rafan väylän Gazan rajalla. Egyptissä kansa on vihainen koska Mubarak neuvotteli Livnin kanssa sodan alun aattona. Kaikissa arabimaissa luokkataistelu on kiehumassa. Euroopassa ja Turkissa osoitettiin mieltä.

Marxilainen Työväenliitto kutsuu aktioihin, joissa vaadittaisiin loppua kansanmurhalle. Länsi-Euroopassa nuorison ja työläisten on järjestettävä oma intifadansa. Palestiinalaisten asia on meidänkin asiamme.
Me vaadimme:

–    Loppu kansanmurhalle heti

–    Pakottakaa sionismi perääntymään, pysäyttäkää sen veriset kädet

–    Katkaiskaa kaikki diplomaattiset suhteet Israeliin

–    Palestiinalaisten itsemääräämisoikeutta kunnioitettava. Oikeus pakolaisten paluuseen

–    Alas sionismi ja imperialismi

This entry was posted in EU, Kannanotot, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.