No border: vastarinnan viestejä Kreikasta

Äänekäs viesti lähti Kreikan Lesvos –saaresta maan mutta myös Euroopan hallituksien suuntiin. Mielenosoittajia saaren asukkaista, mutta myös muualta Kreikasta ja muistakin maista tulleita järjesti elokuun lopulla noborder –leirin. Mieltä osoitettiin dynaamisesti myös pikkuveneillä merellä. Sen lisäksi järjestettiin keskustelutilaisuuksia, konsertteja Paganissa sijaitsevaa vastaanottokeskusta vastaan.
Vankilaa muistuttavassa pakolaiskeskuksessa oleskeli äskettäin laittomasti maahan muuttaneet 150 lasta ilman saattajia. Lapset olivat useamman päivän nälkälakossa sen jälkeen kun poliisi pidätti heitä laittomuutensa vuoksi.


Yhteenotoistakaan poliisin kanssa ei vältytty kun noin 40 mielenosoittajaa tunkeutui pidätyskeskuksen pihalle ja nosti jättiläiskokoisen lasten välitöntä vapauttamista ja keskuksen sulkemista vaativan banderollin. Yhtäaikaisesti saaren pääkaupungissa, Mitilinissä toimi nobordersin tiedotustoimisto ja nobordersin radioasema, joka lähetti taukoamatta ohjelmaa leirin tiloista. 50 pientä kumivenettä valtasi sataman, ja rajavartion sotaveneet yrittivät pelotella ja upottaa veneet niiden aiheuttamillaan aallokoilla.
Aktion jälkeen viranomaiset päättivät vapauttaa 200 maahanmuuttajaa Paganista. Mielenosoittajat jäivät jatkamaan taisteluaan siihen asti kunnes kaikki siellä pidätetyt vapautetaan ja pahamaineinen vastaanottokeskus suljetaan.

Linkki 1

Linkki 2

This entry was posted in Artikkelit, ulkomaat, EU, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.