Kreikka: Kaikki tiet johtavat Thessalonikiin – tietullien puomit kumoon

Joka vuosi 11. syyskuuta Kreikassa pidetään Thessalonikin kansainväliset kauppamessut. Siellä pääministeri pitää linjapuheensa koskien talouspolitiikkaa. Perinteisesti on myös järjestetty hallituksen vastaisia mielenosoituksia. Tänä vuonna talouspolitiikan näkymiä on linjannut Kansainvälinen Valuuttarahasto, EU:n komissio ja Euroopan keskuspankki.

Mielenosoituksiin lähtee ihmisiä ja järjestöjä muualtakin Kreikasta ennen muuta Ateenasta. Joukot sopivat yhteisistä lähtöajoista ja ajoneuvot ajavat pitkinä kolonnina. Kulkiessaan valtateiden tulliesteiden kautta mielenosoittajat kieltäytyvät maksamasta pääsymaksuja. Siellä missä virkailija ei avaa puomeja, mielenosoittajat irrottavat ne.

This entry was posted in Artikkelit, ulkomaat, EU. Bookmark the permalink.