Karzain neuvonantaja CIA:n palkkalistoilla

Halvaksi tuli Afganistanin hallitukselle Mohammed Zia Salehin pestaaminen presidentti Karzain neuvonantajaksi. Kuten The New York Times -lehti kirjoittaa, hänen palkkansa maksoi CIA, jonka puolesta Salehi vakoili monen vuoden aikana.

Afganistanissa Salehi oli maan turvallisuusneuvoston jäsen ja korruption vastaisen taistelun keskiössä. Heinäkuussa poliisi oli kuulustellut Salehia korruptiojupakan yhteydessä, ja päättänyt pidättää hänet. Salehi vapautettiin Karzain välityksellä, jonka jälkeen hän palasi takaisin töihin.

USA:n presidentti Obama on painostanut viime vuosina Karzaita puhdistamaan Afganistanin yhteiskuntaa korruptiosta. Ehkä tämä ei kuitenkaan koske CIA:n agentteja.

Koko juttu tässä

This entry was posted in Aasia, Artikkelit, ulkomaat. Bookmark the permalink.