Kirchnerin puolueen ammattiyhdistysjengi murhaa Partido Obreron jäseniä

mariano-ferreyra-juicio-y-castigo

Keskiviikkona 20. lokakuuta irtisanotut rautatieläiset, joiden keskuudessa on paljon Partido Obreron jäseniä, joutuivat ampuma-aseilla suoritetun hyökkäyksen kohteeksi. Sen seurauksena Mariano Ferreyra, 23, kuoli matkalla sairaalaan. Seitsemän lapsen äiti Elsa Rodriguez, 56, on saanut osuman päähänsä ja taistelee hengissä pysymisestä. Kaksi muuta toveria on saanut osumia jalkoihinsa. Kaikki toverit ovat värväytyneet PO:n riveihin vuoden 2001 kansannousun (argentinazo) jälkeen. Mariano oli silloin vielä koululainen.

Työläisillä on tarkoitus protestoida irtisanomisia vastaan ja myös vallata raiteet niin, että junien kulkua estettäisiin. Argentiinassa tällaiset taistelumuodot ovat tavallisia. Murhaajat ovat valtiollisen korporatiivisen syndikaatin palkkaamia. Gangsterit piileskelivät poliisin rivien takana siihen asti kun poliisi avasi reitin, josta kulkivat eteenpäin ampuen koko ajan umpimähkään.

Seuraavana päivänä Buenos Airesissa järjestettiin yleislakko ja suurmielenosoitus. Siihen osallistuivat molemmat keskusliitot CGT ja CTA ja kaikki vasemmistopuolueet ja –järjestöt. Mielenosoitukseen osallistui yli 60 000 työläistä ja nuorta. MTL, kuten muutkin CRFI:n jäsenjärjestöt, lähetti PO:lle solidaarisuusviestin.

Lauantaina (23.10.) pidätettiin kotonaan rautatieläisten edustajien liiton johtaja Pablo Días Ferreyran murhasta epäiltynä. Lokakuun 20. päivänä Días oli junakiskoilla Avellanedassa. Pablo Días antoi mafiamiehille käskyn ampua. Sitten kun välikohtaus alkoi, Días oli Mariano Ferreyran ja Elsa Rodriguesin ampuneen miehen vieressä. Murhantekijän nimi on Cristián Favale. Hän antautui vapaaehtoisesti poliisille sunnuntaina 24.10.

Kuvia protestimielenosoituksista

Videoita

Prensa Obrera

This entry was posted in Artikkelit, ulkomaat, CRFI, Latinalainen Amerikka, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.