Diktaattorin lempipapista katolisen kirkon paavi

Konklaavi valitsi uuden järjestyksessä 266. paavin yli miljardille katolisen kirkon jäsenelle. Jorge Mario Bergoglio syntyi vuonna 1936 Buenos Airesissa italialaissiirtolaisperheeseen. Uusi paavi sai Franciscus I nimen. Franciscus I on ensimmäinen paavi Latinalaisesta Amerikasta. Nuorena miehenä uusi paavi oli maansa jesuiittojen johtaja ja “Guardia de Hierro” –nuorisojärjestön jäsen. Viimeksi mainittu oli peronilainen äärioikeistolainen järjestö.

Vuonna 1976 kenraali Videla ja amiraali Massera mobilisoivat sotilaansa ja kaappasivat vallan. Argentiinan kirkko tervehti vallankaappaajia seuraavasti: ”Sotilaat täyttävät perimmäisen velvollisuutensa rakastamalla jumalaa ja isänmaata”. Argentiinan kirkon johdossa oli Pio Laghi ja Bergoglio, nykyinen paavi Francisco I. Argentiinan kirkko oli tiiviissä yhteistyössä sotilasdiktatuurin kanssa vuoteen 1983 asti.

Kirkon hierarkia hakee uudesta paavista ja hänen fransiskaanisesta tekopyhyydestään uutta populistista imagoa instituutiolle, joka on haavoittunut ennennäkemättömästä sisäisestä kriisistä ja raadollisesta sodasta eri klikkien kesken. Uudelta paavilta vaaditaan sisäisen ”tuomarin” tehtäviä. Franciscus I odotetaan ratkaisevan ongelmat Vatikaanin IOR –pankissa, jota raatelee uusi skandaali. Tämä on taustalla kun uusi paavi esittää vaatimatonta.

Katolinen kirkko on vanhoillinen rappeutunut instituutio, joka on kaulaansa myöten uppoutunut skandaaleihin, korruptioon ja pedofiliaan. Sitä ei voi puhdistaa uusi paavi vain sen vuoksi, että kulkee metrolla, asuu kaksiossa ja pukeutuu vaatimattomasti. Katolinen kirkko ja sen pankki palvovat vain kahta jumalaa, valtaa ja rahaa.

.

DM

This entry was posted in Artikkelit, ulkomaat, EU, Latinalainen Amerikka. Bookmark the permalink.