Arabikevät herättää sosiaalifoorumin eloon

Maailman sosiaalifoorumi pidettiin tänä vuonna 26. maaliskuuta maassa, josta alkoi arabikansannousujen aalto, Tunisiassa. Tapahtuma alkoi kulkueella, joka kesti kolme tuntia. Marssi lähti pääkaupungin keskustasta ja päättyi Menzahin stadionille, joka on lähellä avajaisseremonian paikkaa.

Foorumiin osallistui RedMed –verkosto, joka koostuu välimerellisistä vallankumouksellisista puolueista. Verkoston tavoitteena on yhdistää kapitalismin vastaiset taistelut niin Pohjois-Afrikassa kuin Etelä-Euroopassakin. RedMedin valtuuskunta marssi oman lipun alla ja jakoi muille marssijoille eri kielillä kannanottoja kapitalismin kriisistä, arabikeväästä ja Kyproksen tilanteesta.

Tunnelma tänä vuonna oli täysin erilainen kuin se rauhallinen keskustelukerhon ilmapiiri, mitä kansalaiset ovat tottuneet kohtaamaan sosiaalifoorumeissa. Ihmisten taistelutahto tuoksui arabikevään parhaimmilta päiviltä. Keskusteluja käytiin kaikkialla siitä, miten jatkoa voisi suunnitella ja organisoida paremmin niin, että arabikevään toinen erä onnistuisi paremmin.

This entry was posted in Afrikka, CRFI, EU. Bookmark the permalink.