Tukekaa Savvas Matsasta natseja ja porvarillista valtiota vastaan

KANNANOTTO 25.8.2013

Marxilainen Työväenliitto Suomesta tuomitsee natsipuolue Kultaisen Aamunkoiton sekä bonapartistisen hallituksen ja muiden porvarillisten instituutioiden koordinoituja yrityksiä langettaakseen tuomion Savvas Matsas-Michaelille, militanttivallankumoukselliselle työväenluokan johtajalle, EEK:n pääsihteerille, filosofille, kirjailijalle ja esseistille. Marxilainen Työväenliitto vaatii välitöntä luopumista kaikista syytteistä Savvasta ja Kansallisen Teknillisen Yliopiston entistä rehtori Konstantinos Moutzourista vastaan.

Kaikki tämä tapahtuu yhtä aikaa kun Kultainen Aamunkoitto riehuu ympäri Kreikkaa likaisella ja antisemitistisellä propagandallaan samalla organisoimalla hyökkäyksiä maahanmuuttajia vastaan. Todistetusti kyseisiä hyökkäyksiä on suoritettu yhteistyössä poliisivoimien kanssa. Kreikan kahden puolueen hallitus on päivä päivältä luisumassa yhä enemmän äärioikeistolaiseen alueeseen. Tämä oikeistolainen politiikka on usein saneltu Uuden Demokratian äärioikeistolaiselta siiveltä tai natsipuolue Kultaiselta Aamunkoitolta.

Nykyään Kreikka on laboratorio, jossa kokeillaan kriisille ”lääkkeitä”, tarkoituksena soveltaa niitä koko Euroopalle lähitulevaisuudessa. Osoitamme solidaarisuutta Savvas Matsasille hyvin tiedostaen, että hyökkäys häntä vastaan on hyökkäys meitä kaikkia vastaan. MTL osallistuu kansainväliseen kampanjaan maailmanlaajuisesti toimivan solidaarisuusliikkeen toveri Savvan puolustamiseksi. Järjestämme tapahtumia, joissa analysoimme tilannetta ja keräämme nimiä solidaarisuustekstin alle.

.

Marxilainen Työväenliitto

This entry was posted in EU, Kannanotot. Bookmark the permalink.