KAIKKI MUKAAN MIELENOSOITUKSEEN PORVARIHALLITUKSEN LEIKKAUSPOLITIIKKAA VASTAAN

Kannanotto jaettiin mielenosoituksissa 18.9.2015

1305986339274

Viime kesästä lähtien Suomi kuuluu vastakkainasettelun tähdistöön. Uusi hallitus on valinnut avoimen hyökkäyksen työväenluokkaa vastaan. Tämän taustalla on kansainvälinen kapitalismin kuolemankriisi, jonka osana myös Suomi on. On kulunut kahdeksan vuotta kriisin alkamisesta ja kaikki lääkkeet on käytetty loppuun. Porvariston kannalta jäljelle jää vain yksi vaihtoehto, se, että lamasta, velkaantumisesta ja pankkikriisistä on maksumieheksi kaavailtu työväenluokka, työttömät, lapsiperheet, naiset, eläkeläiset ja opiskelijat.

Hyökkäys on käynnistetty kaikilla rintamilla. Päätavoitteita on kaksi. Suora hyökkäys kansan elintasoa vastaan pyrkii synnyttämään matalapalkkaista proletariaattia. Avoin hyökkäys ammattiliittojen sopimusoikeutta vastaan pyrkii hajottamaan korkean järjestäytymistason, joka vallitsee maassa. Ensimmäinen on inspiroitu Schröderin Hartz IV-projektista ja jälkimmäinen Thatcherin aggressiosta ammattiliittoja vastaan. Tähtäimessä on sosiaaliturva kokonaisuudessaan. Yhteiskuntasopimus oli vain yksi tapa pakottaa ilmaiseen työhön.
Ensi vuoden budjetti leikkaa miljardi euroa peruspalveluista. Pakkolait leikkaavat mm. palkkoja ja muita työehtoja. Yhteiskuntasopimuksella pyrittiin samaan vapaaehtoiselta pohjalta. Miljardeja euroja vaihtaa käsiä ja siirtyy kapitalistien taskuihin. Sosiaaliturvamaksujen alentaminen rikastuttaa rikkaita vielä yhdellä miljardilla.

Kapitalismi potee systeemikriisiä, johon ei ole lääkettä järjestelmän rajojen puitteissa. Ongelmana ei ole se, mistä löytyisi rahaa eikä se, miten paranee yritysten kilpailukyky. Ongelmana on se, että raha ei muutu pääomaksi. Ei ole investointikohteita, joista pystyisi saamaan riittävästi voittoa. Siksi pyritään lastaamaan kriisi työväenluokan hartioille. Tämä on maailmanlaajuinen ilmiö. Kapitalismi toivoo pääsevänsä eroon kriisistään pakottamalla barbariaa yhteiskunnalle.

Porvariston barbariaan ei tulisi suostua. Mielenilmaus ei saisi jäädä yhden päivän tapahtumaksi. Taistelua on jatkettava siihen asti kun hallitus luopuu synkistä toimenpiteistään. Kapitalismin sotaan meidän pitää vastata rakentamalla antikapitalistinen luokkapohjainen yhteisrintama, joka järjestää poliittisen yleislakon, joka vaatisi.
– Pankit ja muut suuret tuotantolaitokset yhteiskunnan haltuun
– Suunniteltua taloutta, joka työllistäisi kaikki työtä vailla olevat
– Alas kolmen S:n hallitus
– Alas kapitalismi
– Valmistakaa sosialistisia uudistuksia valmistavaa vaihtoehtoa

18.9.2015

Marxilainen Työväenliitto

 

 

This entry was posted in Artikkelit, kotimaa, Kannanotot, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.