Postityöläisten lakko koskee työväenluokkaa kokonaisuudessa

Marxilainen Työväenliitto (MTL) tukee varauksetta postityöläisten työtaistelua ja vetoaa työväenluokkaa osoittamaan konkreettisen tukensa ryhtymällä solidaarisuuslakkoihin.

Porvarihallitus on näyttänyt hampaansa useassa otteessa. Hallituksen projektit heikentävät työkansan oloja ja työnehtoja ja takaavat huimia tulosiirtoja työnantajien ja pääoman pussiin. Pakkolait, kestävyysvajeen kurottamisyritykset, sadan tunnin maksamaton ylityö, soten sakeat sopat, valinnanvapaus yms. muodostavat sellaisen paketin, jota voi kutsua sodanjulistukseksi.

Kyseiset heikennykset on seuraamus yrityksestä maksattaa kapitalismin globaalia kriisiä työväenluokan elämällä. Hyökkäys postityöläisiä vastaan on hyökkäystä koko luokkaa vastaan. Jos postityöläiset häviävät taistelunsa, hallituksen suorittama testi on onnistunut. Olosuhteet ovat silloin valmiit testaamaan samaa muillekin aloille. Koekaniini, postityöläiset on pystyttävä pitämään hengissä.

Satojen eurojen leikkaukset palkasta, jonka taso usein jää alle tuhannen euron kuukaudessa on varoitusmerkki kaikille muillekin aloille. Vuokraustyövoiman käyttö muulloinkin, mutta erityisesti rikkurina lakon aikana tähtää siihen, että postilaitos saataisiin “hyvään” myyntikuntoon. Postityöläisten työtaistelun on vaadittava sitä, että postia ei saa yksityistää.
Kuljetusala on jo ilmaissut valmiutensa mennä tukilakkoon välittömästi. AKT:n solidaarisuus on välttämätön, sen vuoksi postityöläiset ensimmäiseksi vetosi tähän liittoon. PAU:n on laajennettava taistelut koskemaan koko maata. AKT:n tulisi halvaannuttaa kuljetukset, satamat ja lentokentät. SAK:n pitäisi valmistautua kutsumaan kaikkia poliittiseen yleislakkoon porvarihallituksen kaatamiseksi. Jos näin ei käy, kansan on varauduttava toimimaan ohi byrokraattipamppujen.

Poliittinen tilanne on Suomessa muuttunut. Työssä olevien, työttömien, eläkeläisten ja opiskelijoiden elinolosuhteiden kurjistaminen on jo käynnissä ja tulee jatkumaan. Myös vastarinta viime syyskuun yleislakon jälkeen tulisi porrastaa ja laajentaa ei vain hallituksen vaan koko kapitalismin kumoamiseksi.

.

– Voitto postityöläisten työtaistelulle
– Kaikki tuki postityöläisille
– Ei postin yksityistämiselle
– Valtiollisen postin yhtiö asennettava työväkensä valvonnan alle
– Poliittinen yleislakko hallituksen kaatamiseksi
– Laaja sosialististen reformien ohjelma kriisin ratkaisemiseksi

20.11.2015
Marxilainen Työväenliitto

This entry was posted in Artikkelit, kotimaa, Kannanotot, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.