Tuomitsemme väkivallan ja rasismin

Kempeleessä tällä viikolla tapahtunut raiskaus on hallinnut viime päivät perinteistä ja sosiaalista mediaa. Kaksi nuorta miestä leimattiin syyllisiksi rikokseen jo ennen kuin poliisi oli kuullut heitä ja rikoksen uhria.

Tuomitsemme jyrkästi kaiken naisiin, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin ja muihin ihmisryhmiin kohdistuvan väkivallan riippumatta väkivallan uhrin tai rikoksen tekijän etnisyydestä tai muusta tekijästä. Jokainen yksilö on vastuussa tekemästään rikoksesta ja kantaa tekonsa seuraukset. Yhteisö ei ole vastuussa jäsenensä teoista.

Vetoamme kansalaisiin, poliittisiin päättäjiin, viranhaltijoihin ja tiedotusvälineisiin, jotta mitään väkivallantekoa tai muuta rikosta ei sallittaisi käyttää kansanryhmän kollektiiviseen syyllistämiseen.

Lisääntyneen pakolaisuuden myötä voimistunut rasismi iloitsee kaikesta, mitä se voi hyödyntää lietsoessaan vihaa pakolaisia, muita ulkomaalaistaustaisia ja eri vähemmistöihin kuuluvia kanssaihmisiämme kohtaan. Rasistit eivät tunne mitään myötätuntoa rikoksen uhria kohtaa vaan käyttävät hyväkseen jopa kaikkein vakavimpia rikoksia pelkästään omien päämääriensä saavuttamiseksi.

Älkäämme antako rasistien käyttää hyväkseen rikoksen uhrin ja hänen läheistensä kärsimystä. Rasismi on rikos. Rasistien lietsoma viha ja harjoittama väkivalta myrkyttävät mielemme ja johtavat suunnattomasti laajempaan väkivaltaan ja kärsimykseen kuin mikään yksittäisen ihmisen tekemä rikos.

.

Antirasismi Oulu -verkosto

 

 

This entry was posted in Kannanotot, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.