TURVAPAIKKAOIKEUDEN PUOLESTA JA RASISMIA VASTAAN

 MIELENOSOITUSTOIMIKUNNAN MANIFESTI

Auta kärsiviä kanssaihmisiä, tue turvapaikanhakijoita. Vastusta äärioikeiston pyrkimyksiä ajaa tavoitteitaan pakolaisongelman avulla.

Syyriaa ja muita Lähi-Idän maita runtelevaa sotaa pakoon lähteneitä ihmisiä saapuu Euroopan porteille kymmenin tuhansin. Näille äärimmäistä kärsimystä kokeneille ihmisille Suomi ja muut EU:n maat ovat useimmiten ainoa toivo elämän jatkumiselle.

Euroopan valtiot valmistautuvat vastoin EU:n lakeja ja määräyksiä torjumaan pakolaisten tuloa. Valtioiden välille nousee piikkilanka-aitoja. Lainsäädäntöä muokataan niin, että se alkaa yhä enemmän muistuttaa 1930-luvusta. Pakolaisten perusteettomat karkotukset ovat yleistymässä niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

Pakolaisten tulon syitä ovat muun muassa suurvaltapolitiikan aiheuttamat sodat, terrorismi, ilmastonmuutos ja elämän ehtojen raju kurjistuminen. Ihmisten ainoaksi mahdollisuudeksi jää usein Välimereen hukkumisen uhallakin pako maan tasalle pommitetusta maasta.

Luottamus sotien ja pakolaisongelman poliittiseen ratkaisuun on romahtanut. Odinin soturit ja muut natsiyhteisöt, kuten kansallinen vastarinta ja nationalistit, kuten IPU, ovat osoittaneet mieltään suljettujen ja suljettavien rajojen puolesta. Tämän lisäksi äärioikeiston kannattajia partioi kaduilla, tutkii maahanmuuttajien papereita ja jopa pahoinpitelee heitä. Hallitus ja virkavalta ovat katsoneet läpi sormien äärioikeiston, jopa natsijärjestöjen järjestyksenpitotoimintaa. Oulun kaduilla on vaadittu kenttäoikeudenkäyntejä. Turussa käytettiin mielenosoituksen huutolauseena “Rajat kiinni, uunit auki”. Lain ja järjestyksen ottaminen omiin käsiin ei ole vain suomalainen ilmiö. Pariisin terrori-iskujen jälkeen muukalaislegioonan soturit partioivat lähiöissä ja pakottivat ase kädessä maahanmuuttajia ja nuorisoa nöyrtymään mielivaltaan. Saksassa Pegida -liike järjestää joka viikko massiivisia mielenosoituksia maahanmuuttajia vastaan.

Ilmapiiri suomalaisessa yhteiskunnassa on muuttunut lyhyessä ajassa. Taloudellinen kriisi syvenee samalla, kun porvarihallitus yrittää lastata sen seuraamuksia työtätekevän kansan, työttömien ja eläkeläisten hartioille. Yhteiskuntasopimuksen, pakkolakien ja ennätyssuurten leikkausten tarkoituksena on kurjistaa kansaa ja laskea rajusti elintasoa. Kansa kieltäytyy alistumansa kohtaloonsa, ja miettii taistelukeinoja ja organisaatiomuotoja vastustaakseen toimenpiteitä, jotka siirtävät miljardikaupalla tuloja köyhiltä pääomanomistajien taskuihin.

Siellä, missä hallitus ja valtion instituutiot eivät kykene tai halua toimia kuvatun kehityskulun pysäyttämiseksi, siellä äärioikeisto lähtee kadulle ja alkaa omankäden oikeudella pakottaa lakia ja järjestystä. Äärioikeiston tavoitteena on päästä pakolaisongelman avulla jalkautumaan kansan pariin ja saada poliittista kannatusta.

Äärioikeiston toimintatavoitteita ovat erityisesti:

a) Tehdä maahanmuuttajista syntipukkeja, jotta kansa unohtaisi, eikä vaatisi ratkaisua oikeisiin ongelmiin kuten työttömyyteen, leikkauksiin, pakkolakeihin yms.

b) Tehdä tehokasta propagandaa ohjelmalleen, sekä lietsoa rasismia ja muukalaisvihaa yhteiskunnassa, mikä luo natseille otollista maanperää toteuttaa synkät kansallissosialistiset tavoitteensa.

c) Rakentaa tarvittavat iskuvoimat, joiden turvin voidaan tulevaisuudessa harjoittaa omaa terroria.

Monet tahot, myös useat tavalliset ihmiset ovat sitä mieltä, että fasistien toimia tulisi suvaita. Niiden pitäisi antaa marssia rauhassa niin kauan, kun ne eivät riko lakia, vaan ainoastaan “soveltavat” sitä. Sama liike on järjestäytymässä kaikkialla Euroopassa, myös Suomessa. Saksan oikeistopopulistisen AfD -puolueen johtaja Frauke Petry vaatii, että rajan yli pyrkiviä tulisi ampua. Samoin on äärioikeisto Kreikassa vaatinut viranomaisia kohtelemaan aallokoista pelastuneita.

*Historia opettaa, että meillä ei ole varaa arvioida väärin äärioikeiston toimintaa ja tavoitteita!

**Tule mielenosoitukseen ja ilmaise tukesi sotaa pakeneville kanssaihmisille. Mielenosoitukseen osallistumalla kerrot myös, että vastustat rasismia ja äärioikeiston nousua.

 

This entry was posted in Artikkelit, kotimaa, Kannanotot, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.