EI TURVAPAIKANHAKIJOIDEN KARKOTUKSILLE – kannanotto 9.4.2017

– EI TURVAPAIKANHAKIJOIDEN KARKOTUKSILLE

– SEIS ÄÄRIOIKEISTON TERRORILLE TURVAPAIKANHAKIJOITA KOHTAAN

– TUOMITKAA VIRKAVALLAN SUVAITSEVAISUUTTA NATSEJA KOHTAAN

Marxilaisen Työväenliiton VIII järjestökokouksen kannanotto

Sisäministeriön maahanmuuttovirasto (migri) toteuttaa suunnitelmaa turvapaikanhakijoiden karkottamiseksi osittain lähtömaihinsa ja osittain niihin maihin, josta he ovat tulleet. Karkottamisten kriteerinä on ainoastaan se, että heidän lukumäärää vastaanottokeskuksissa pitää vähentää. Pakolaisten lähtömaat julistetaan turvallisiksi maiksi, ja muodollisen tutkimuksen jälkeen suurin osa turvapaikkahakemuksista hylätään. Tutkimus sisältää yksilöllisen haastattelun, mutta vastauksien perusteet on ikään kuin samaa kopioitua tekstiä kaikille. Kestämätön tilanne on saanut turvanpaikanhakijoita kaduille. Eri paikoissa on laitettu teltat pystyyn ja ryhdytty taistelemaan. Jopa nälkälakkoa on kokeiltu.

Tilannetta on käyttänyt hyväkseen äärioikeisto, joka järjestää oman pelottelupogrominsa. “Odinin soturit”, “Suomi ensin”-porukat ja muut nationalisti- uusnatsijärjestöt käyvät protestoijien ympärillä provosoimassa riitaa sekä uhkailemassa ja solvaamassa heitä. Huolimatta siitä, että protestit ovat saaneet laajaa kantaväestön tukea, fasistit ovat yrittäneet polttaa pakolaisten teltan Helsingissä tai heittää polttopulloja Oulussa. Jokaisessa tapauksessa virkavalta katsoo läpisormien. Oulussa poliisi pakotti pakolaiset siirtämään telttansa keskeiseltä paikalta syrjään, ja salli sen, että natsit pystyttivät samaan paikkaan oman telttansa.

Samanaikaisesti kaksi äärioikeistolaista kuntavaaliehdokasta kävi tekemässä likaista propagandaansa vuorotellen omalla vaalipisteellä, natsien teltalla ja ahdistelemalla pakolaisia näiden oman teltan ympärillä. Sen seurauksena toinen fasistiehdokkaista on valittu valtuutetuksi. Kuntaviranomaiset olivat ensimmäisiä, jotka vaativat teltan purkamista ja kirkko toimi kulissien takana, jotta ensinnäkin nälkälakko loppuisi ja sitten koko protesti päättyisi.

Pakolaisille solidaarinen porukka osoittautui liian suvaitsevaiseksi fasisteille. Hyvää tarkoittavien nuorten ajatusmaailmassa on suuri määrä harhaluuloja viranomaisia kohtaan. Poliisien toimia on välillä kiitetty, ja koko ajan oli suuria odotuksia siitä, että jos natsit hyökkäisivät, niin poliisit tulisivat apuun. Suvaitsevaisia on oltu myös natseja vastaan. Niille on yritetty selittää, kuinka he ovat väärässä, ja että “me olemme hyvän asian puolella. Natsismia, fasismia ja rasismia ei voi voittaa etenemällä koulussa opitulla suvaitsevaisuus -aatteella.

Antirasististen ja antifasististen verkostojen tulisi välittömästi perustaa ryhmiä ja itsepuolustusvoimia, jotka tarvittaessa järjestäisivät torikokouksia, jotka tekisivät päätöksiä itsenäisestä toiminnasta äärioikeistoa vastaan. Syvässä kriisissä oleva kapitalistinen järjestelmä varautuu siihen, että yhteiskunnassa esiintyy polarisaatiota, epävakautta, ja näin ollen myös enemmän levottomuutta kaduilla. Virallinen valtio turvautuu äärioikeiston laittomaan toimintaan, sen vuoksi se katsoo sitä läpi sormien. Natsijärjestöt, poliisi ja hallitus ovat samaa perhettä. Turvapaikkaoikeuden puolustamisessa kysymys ei ole yksinomaan ihmisoikeuksien puolustamisesta, vaan ennen muuta taistelusta natseja ja kapitalismia vastaan.

– KAIKKI KARKOITUKSET SEIS

– KAIKKI VASTARINTAAN ÄÄRIOIKEISTOA VASTAAN

-RAKENTAKAA ITSEPUOLUSTUSRYHMIÄ KAIKKIALLA

– KOKOONTUKAA SÄÄNNÖLLISESTI JA POHTIKAA FASISMIN VAARAA

 

This entry was posted in Artikkelit, kotimaa, Kannanotot. Bookmark the permalink.