ROR:n kannanotto: Järjestäytykää Työväen Rintamaan sotilasvallankaappausta vastaan!

Ranskassa 20 eläkkeellä olevaa kenraalia ja yli tuhat muuta upseeria on julkaissut julistuksen, jossa he syyttavät maan poliittista johtoa ja uhkaavat sotilaallisella väliintulolla, sisällissodalla ja tuhansilla kuolonuhreilla. Valtavirran vaietessa toverimme Työväen Vallankumouksellinen Renessanssi- puolueesta (ROR) ovat julkaisseet seuraavan kannanoton.

Kaksikymmentä eläköitynyttä kenraalia on lähettänyt nootin presidentti Macronille. Tämä julistus – joka on julkaistu Algerian epäonnistuneen sotilasvallankaappauksen 60-vuotispäivänä 21.4. armeijan lehdessä – on hyvin vakava. Se käyttää samaa kieltä ja manaa esiim vuosien 1958, -61 ja -68 epäonnistuneiden kaappauksien haamun. [Tämä haamu on Algerian sodan aikaisen Organisation l’Armee Secrete:n (OAS:n) haamu. Tämä on Ranskan armeijan perinne.] Historia on opettanut, mitä tämä “Suuri Hiljaisuus” yrittää meille kertoa. Mediat toistelivat eilen vain Macronin solvauksia Keltaliiveille, mutta ei sanaakaan tästä tosiasiallisesta uhasta.

Fasistiset ja protofasistiset puolueet eivät ole hukanneet hetkeäkään kiirehtiessään ylistämään vallankaappaajia. [Florian] Philippot [oli Fronte Nationalen (RN/FN) MEP, kunnes perusti Les Patriotes-ryhmän] määritteli julistuksen “kauniiksi aloitteeksi”, RN [Rassemblement Nationale ennen FN, Le Penin puolue] kutsui kenraalit liittymään puolueensa “taisteluun Ranskan puolesta”. “Sininen vaara” [fasismin vaara] lähenee “putschistien” vaaraa. RN, jolla on jo poliisivoimien merkittävä tuki, yrittää saavuttaa vielä merkittävämpää vaikutusvaltaa armeijan sisällä. Sama vaara nousee kaikkialla maailmassa. Heidän, jotka vähättelevät tätä vaaraa ja luottavat sokeasti Ranskan valtion [tai porvarillisen valtion missä maassa hyvänsä) “demokraattisiin instituutioihin, täytyy muistaa Capitol Hillin fasistinen kapina 6.1.2021. Vuoden 1934 helmikuun kuudennen päivän toistuminen Ranskassa ei ole enää pelkkää mielikuvitusta [6.2.34 oli äärioikeiston kapina parlamentaarista valtionjohtoa vastaan].

Macron, joka neljä vuotta sitten näytti suojaavan Le Peniltä, on nyt “hienosti” tasoittanut tietä fasismille ja sotilasvallankaappaukselle. Ei hän mikään suojamuuri ole, vaan Troijan hevonen. Sotansa “islamo-vasemmistolaisuutta” [sic] vastaan saa seuraa pitkästä listasta törkeän antisosiaalisia ja vapautta riistäviä lakeja, mielenilmausten kiriminalisoinnista, “järjestyksen voiman” hyökkäyksistä niitä vastaan, rasismista, lainvastaisista oikeuden päätöksistä… Tämä kaikki johtaa porvarillisen tasavallan ja sen insituutioiden tuhoon [räjäyttämiseen], joka tuhoaa myös porvarillisen demokratian, korvaten sen bonapartistisella voimalla joka kehittyy fasistiseksi diktatuuriksi.

Ennen presidentinvaaleja ROR:n aktiivit päättivät äänestää Macronia että Le Pen saataisiin pidettyä pois ylimmän vallan kahvasta seuraavat 5 vuotta. Joka luulee nyt, että on mahdollista äänestämällä saada valita “uuden Macronin” ts. pienemmän pahan, tekee vakavan virheen.

Hälytys soi: työväenluokka ja muut riistetyt kansanosat, ammattiliitot ja työväenpuolueet, antifasistiset liikkeet, ympäristönsuojelijat ja muut vallankumouksen subjektiiviset voimat ja organisaatiot: On elämän ja kuoleman kysymys organisoida voimakas vastaisku! Järjestäydytään yhteisrintamaan kaikin työväen puoluein ja organisaatioin aikaa hukkaamatta! Macronin “kaikki luokat yhdessä”-huijausta vastaan. Sellaiset järjestöt, kuin PS ja EELV, joilla ei ole juuria joukkoliikkeessä, jotka työläisvihamielisine politiikoineen siloittavat tietä RN:lle “vasemmiston” lipun alla ja vie maata kohti romahdusta – sellaisille teeskentelijöille rintamassamme ei ole sijaa.

– Kaappausvehkeilyyn osalliset kenraalit ja armeijan provokaattorit on vangittava välittömästi

– Ammattiliitoissa tulee organisoitua ja koordinoida alhaalta ylöspäin työväen itsepuolustus! Näihin järjestöihin tulee liittyä sankoin joukoin vallankaappausyrityksen murskaamiseksi

– Puolustetaan organisaatioitamme, tilojamme, aktiivejamme ja lehdistöämme

-Yhteisrintama fasismia ja sotilasvallankaappausta vastaan.

– Yhteisrintama tekeillä olevaa fasistista diktatuuria vastaan ja poliittisten oikeuksiemme uudelleenvaltaamiseksi!

– Poikkeustila ja kansan oikeuksia polkevat lait on kumottava välittömästi!

Renaissance Ouvrière Révolutionaire 26. huhtikuuta 2021

This entry was posted in Artikkelit, ulkomaat, Fasismi, Kannanotot. Bookmark the permalink.