MTL:n itsenäisyyspäivän kannanotto

[Kannanotto on hyväksytty ennen Tampereen varjotapahtumaa. Teksti painettiin lentohehtisen muodossa ja jaettiin paikan päällä mielenosoituksessa]

Työläiset, työttömät, eläkeläiset, nuoret!

Myös tänä vuonna valtakunnan poliittinen ja taloudellinen eliitti kokoontuu juhlimaan maan itsenäisyyttä, tällä kertaa Tampereella. Suomi palkitsee monia heistä jakamalla 4019 kunniamerkkiä. Vaatesuunnittelijat mainostavat muotiaan, kampaajat hiustyylejään, ja mediat vievät kansalaisten ajatukset pois omista ongelmistaan. Heidän mielestä nyt on aika miettiä sotiamme ja isänmaata. Suurtyöttömyys, epävarma tulevaisuus, tuloerot yms. seikat ovat vaikuttaneet siihen, että maa on jakautunut kahtia. Kapitalistisessa Suomessa on olemassa kaksi Suomea, heidän ja meidän. He jakavat voitot ja me maksamme tappiot. Tänään eliitti juhlii viitekehystä, joka mahdollistaa sille sen paremman osan tästä yhteiskunnasta.

Mistä hyvästä esim. pääministeri saa suurristinsä ja valtiovarainministeri komentaja-arvonsa? Kansa voi pahoin ja entistä pahempia päiviä on tulossa juuri kyseisen eliitin ansiosta. Heidän ja eurooppalaisten liittolaistensa edustama ja isännöimä kapitalistinen talousjärjestelmä on yhä syvenevässä kriisissä, josta ei ole poispääsyä. Vasemmistopuolueilla koristettu oikeistohallitus pyrkii siirtämään kriisinsä työväenluokan, työttömien, vanhusten, eläkeläisten ja nuorison hartioille. Sitten kun kääritään voittoja, nämä menee harvojen taskuihin. Sitten kun pitää paikata järjestelmänsä epäkohtia, eliitti lähettää laskun kansalle. Sitten kun pitää etsiä kansalle toimenpiteitä, maksetaan himasille miljoonia. Sitten kun pitää tasapainottaa taseita, keksitään rakennepaketteja ja kansa taas joutuu etsimään miljardeja. Sitten kun Talvivaara menee konkurssiin, velkojat vievät sen koneet. Sitten kun pitää korjata yhtiön aiheuttamat ympäristötuhot, koputetaan uudelleen veromaksajan ovea.

Työläiset, työttömät, eläkeläiset, nuoret!

Nyt olisi vihdoinkin aika sanoa eliitille RIITTÄÄ! Emme hyväksy teidän matokuuria, emmekä enää suostu maksajiksi. Maksakoon pääoma, jonka verotusta suurristien ja komentaja-arvojen saajat ovat kovalla kädellä alentaneet. Me osoitamme mieltä kaikkea tätä synkkää kehitystä vastaan. Me osoitamme mieltä eliittiä vastaan. Me osoitamme mieltä kapitalismia vastaan. Ei leikkauksille, alas kaikki rakennepakettien kaavailemat toimenpiteet Ei terveysasemien, kirjastojen ja koulujen lopettamisille

Ei eläkeiän nostamiselle

Ei kuntien kyykkyyn laittamiselle

Irtisanomisten kieltämisen puolesta

Ei Nato-optiolle ja kumppanuussuhteelle, Irti välittömästi yhteisistä sotaharjoituksista Naton kanssa

Työväenkontrolli poliisin rahoille ja toimille, Laaja selvitys korruptioskandaaleista

Vasemmisto välittömästi pois taantumuksellisesta oikeistohallituksesta

Liittykää MTL:on ja Taistelkaa kapitalismia vastaan

Marxilainen Työväenliitto
6.12.2013

This entry was posted in EU, Kannanotot, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.