Kaikki tuki Turkin metallityöläisille!

Turkissa yli 100 000 metallityöläistä valmistautuu massiiviseen lakkoon. Metallialaan kuuluu mm. auto-, kodinkone ja valimoteollisuus, ja se muodostaa Turkin vientiteollisuuden strategisen ytimen. Neuvottelut metallityöväen ja työnantajien välillä kestivät pitkään, eivätkä lopulta tuottaneet minkäänlaisia tuloksia. Luokkataistelun näkökulmasta metallityöläiset ovat historiallisesti työväenluokan taisteluhaluisinta osaa.

Marxilainen Työväenliitto tukee varauksetta Turkin metallityöväen taistelua paikallista ja kansainvälistä pääomaa vastaan ja julistaa täyttä solidaarisuutta heidän lakkoonsa. Julistamme samalla, että mikäli valtiovalta kieltää lakkotoimet, me tuemme työväen oikeutta vastustaa sellaista laitonta toimenpidettä kaikin keinoin. Työväellä on oikeus puolustaa lakko-oikeutta ryhtymällä esim. valtauksiin työpaikoilla.

Marxilainen Työväenliitto vetoaa Suomen metallityöläisiin ja muihin ammattiliittoihin: näyttäkää konkreettisesti omaa solidaarisuuttanne Turkin metallityöläisille! Vetoamme myös Suomen työväenpuolueisiin, edistyksellisiin kansalaisjärjestöihin ja yksittäisiin kansalaisaktivisteihin: osoittakaa myötätuntoa Tukin metallityöväelle yhä enemmän ja enemmän despoottista presidentti Erdogania vastaan!

30.1.2020

MTL

Mikäli joku yksityinen aktivisti tai yhteisö haluaa allekirjoittaa oheisen solidaarisuusviestin, ilmoittakoon siitä osoitteeseen mtl@mtl-fi.org.

Yksittäisiä tai yhteisöje solidaarisuusviestejä saa lähettää osoitteeseen metalstrikesolidarity@gmail.com

This entry was posted in Tiedotteet. Bookmark the permalink.