Suomi mukana imperialistisessa interventiossa

Euroopan Unioni on päättänyt lähettää sotajoukkoja pakottaakseen omia rauhanehtojaan Keski-Afrikkaan. Jo Ruandan verilöylyn ja Ranskan siihen sekaantumisen jälkeen on itsestään selvää, että jos jossain Afrikan maassa yritetään nostaa päätä, Euroopan tehtävänä on suorittaa kurinpalautus. Muutenkin Ranska näkee olevansa oikeutettu puuttuumaan entisiin siirtomaihinsa yksin tai EU:n kautta. Näin irrotettiin Etelä-Sudanista palanen ja pommitettiin heille vihanmielisiä joukkoja Malissa. Nyt Keski-Afrikan tasavallan levottomuudet vaarantavat eurooppalaisten imperialistien intressejä. Ensimmäiset 1 600 ranskalaista sotilasta on jo lähetetty joulukuussa. Suomen hallituksen ja Tuomiojan rauhanpakottaminen Keski-Afrikassa ei tule onnistumaan yhtään paremmin kuin se Afganistanissakaan onnistui.

Työväen Mielipide n:o 38

This entry was posted in Artikkelit, kotimaa, EU, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.