Kannanotto teollisuuslakosta

Teollisuuslakko alkaa 9.12 ja on ilmoitettu kestävän 3 päivää. Lakossa on mukana 100 000 työntekijää. Samalla työnantajat ovat ilmoittaneet että he aloittavat työsulun lakon, jonka kesto on kuusi päivää. Mediassa EK:n edustajat ovat jo maalanneet uhkakuvia ja ilmoittaneet satojen miljoonien tappiolukuja joita lakko aiheuttaa. Työsulusta kuluja ei heidän mielestään tule, koska niitä ei ole laskettu. Työnantajapuolen palkankorotus ehdotukset ovat naurettavat 18 € vuodessa. Todellisuudessa reaalipalkoista puhuttaessa kyseessä on palkanale.

Retoriikastaan huolimatta, tällä ”vasemmistolaisella” hallituksella on ollut vaikeuksia ajaa työtä tekevien asiaa. Kummalla puolella he ovat? Äänestitkö edustajaasi, jotta hän olisi neutraali tärkeissä kysymyksissä? Tarvitaan aito työväen hallitus kaatamaan KiKy:n ja muut sen kaltaiset kuristustoimet.

– Täysi tuki lakolle!

– Kiky hautaan – Loppu talkootyölle työpaikoilla!

– Porvarit ovat itse kriisinsä aiheuttaneet, he myös saavat maksaa kustannukset!

– Työläiset! YTK ei ole teidän asiallanne, vaan pomojen.

9. joulukuutta 2019

Marxilainen Työväenliitto

www.mtl-fi.org

mtl@mtl-fi.org

This entry was posted in Kannanotot. Bookmark the permalink.