VANHASEN HALLITUKSEN PITÄÄ LÄHTEÄ!

Kannanotto

Kapitalismin kansainvälinen kriisin heijastuminen Suomeen ei koske vain taloutta, tuotannon romahtamista tai viennin tyrehtymistä. Ennen muuta kriisi on jo siirtynyt poliittisen järjestelmän rakenteisiin. Muutama vuosi sitten Suomi oli julistettu maailman vähiten korruptoituneeksi maaksi. Nyt päivittäin paljastuu skandaaleja, jotka osoittavat liike-elämän ja suurpääoman kytköksiä poliittisiin puolueisiin ja poliitikkoihin. “Osta sinäkin oma ministeri” on tänä päivänä hyvin ajankohtainen iskulause.

Alussa vaalituki saatiin näyttämään lailliselta. Poliitikkojen ainoa synti oli se, ettei siitä ilmoitettu, kun kerran siitä ei rangaista. Laidasta laitaan vakuutettiin, että raha oli annettu vastikkeettomasti. Sitten tulivat vuodot ja poliisin tutkimukset. Poliitikoille annettiin rahaa puolueista riippumatta. Ainoana kriteerinä “tuen” saamiseksi oli se, että miten hyvin ko. poliitikko osasi ajaa rahoittajiensa etuja vaalien jälkeen. Vaalien jälkeen ilmestyivät merisalot ja kumppanit vaatimaan hyvitystä.

Tulevaa hallitusta yritettiin neuvoa sen kokoonpanosta lähtien, elikkä siitä, että kenestä piti tulla ministeri ja kenen piti loikata puolueesta toiseen. “Nyt saadaan paljon parempi hallitusohjelma kuin neljä vuotta sitten”, kirjoitti Vanhanen vaalien jälkeen kiitoskirjeessään Merisalolle. Ns. “lobbauspuhelut” nauhoitettiin ja nauhoilla kiristettiin poliitikkoja jälkikäteen. Rahaa annettiin eniten keskustalle, mutta aika hyvin sitä saivat kokoomuksen pääomalle uskollisetkin. Rahaa annettiin jopa vihreälle Forsiukselle, kun tämä sattui olemaan pääministerin rakastettu, ja Matti niin vaati.

Lahjanantajina olivat isot ja osittain salaiset henkilöt ja verkostot, joiden kautta varat kanavoitiin puolueille. Poliitikkoja suosittiin enemmän alueilla, joissa pääomalla oli avoimia hankkeita. Skandaalit kiteytyvät kahden henkilön ympärillä, mutta niiden kattilassa kiehuu koko hallitus. Vanhanen on ollut skandaalien ruumiillistuma. Hän sai rahaa, ehkä rakennusmateriaaliakin, ja anoi summia muiden puolesta, kiitti saamastaan, ja anoi vaalien jälkeen 250 000 euron pikaerää lisää. Jollei ole pakko, Vanhanen ei tahdo muistaa mistään mitään. Jos Vanhanen salaa lahjusskandaaliin liittyviä tietoja, hän ei kelpaa pääministeriksi. Jos taasen on todella dementoitunut, niin ei siinäkään tapauksessa kelpaa sille paikalle. Skandaalin toinen napa on Merisalo. Hän pröystäili kasinotalouden vuosina sytyttämällä sikarinsa 500 markan setelillä. Sittemmin Merisalo on tehnyt konkursseja ja saanut vankilatuomionkin. Skandaalit eivät koske vain, että liike-elämä vetelee poliitikkonukkejensa naruista. Poliitikot järjestivät valtion varojen tilinsiirtoja eri järjestöjen kautta omaan taskuunsa. Näin ollen, Kepun poliitikot hyväksyivät RAY:n tuen Kepun Nuorisosäätiölle, joka toimitti varat eteenpäin samoille poliitikoille vaalitukena.

Hallitus on istunut jo kolme vuotta. Niistä kaksi viimeistä vuotta on ollut skandaalien, salailujen ja valheiden vuosia. Suomen kansa ei ansaitse tällaista hallitusta. Vanhanen sai lähteä, mutta tämä ei pyhitä muiden tekoja. Meillä ei ole päivääkään enää varaa elää tällaisen hallituksen kanssa, maa ei kestä enempää valehtelemista. Tämän hallituksen lainsäätäjät kiertävät avoimesti lakia. Olkoonkin niin, että tämä on paras hallitus mitä rahalla saa, mutta meille se ei kelpaa. Siksi hallituksen täytyy lähteä heti. Uudet vaalit on järjestettävä heti eikä vuoden päästä. Nyt merisalojen “ostetun hallituksen” pääministeristä päättää Keskustan puoluekokous, kun siitä pitäisi päättää Suomen kansan.

Porvarihallitus on ideologisistakin syistä suurpääoman asialla. Loppukesästä julki tulevien työelämän rakenteiden reformit ovat Vanhasen ja kumppaneiden taantumuksellisimpia projekteja. Tällä hallituksella ei ole pienintäkään oikeutusta leikata toimeentuloa, ei nostaa eläkeikää, eikä yksityistää yliopistoja. Tämä hallitus on valehdellut ja valehtelee päivittäin Suomen kansalle. Sen vuoksi se ei voi jatkaa ensi vuoden vaaleihin asti.

– Alas Vanhasen hallitus

– Uudet vaalit pikimmiten

– Ei leikkauksille

– Ei Natolle, joukot heti pois Afganistanista

16.4.2010

Marxilainen Työväenliitto

This entry was posted in Kannanotot, Polttopisteessä. Bookmark the permalink.